/
ויזת סטודנט לארצות הברית

ויזת סטודנט לארצות הברית

אז אתם בשלב כזה או אחר של הלימודים האקדמאיים שלכם בארץ, או שסיימתם כבר תואר ואתם מחפשים להרחיב את האופקים במקום אחר? כנראה שישר חשבתם על ארצות הברית, ארץ הקולג׳ים והאוניברסיטאות מהמובילות בעולם. איך מתחילים תהליך של קבלת ויזת סטודנט לארצות הברית? מהם הקריטריונים, מה צריך להכין, למי פונים, במי נעזרים, וכמה זמן כל הסיפור הזה ייקח? קחו נשימה עמוקה, כל זאת ועוד במאמר שלפניכם. 

השכלה מעבר לים 

בארצנו הקטנטונת יש הרבה דברים טובים. גם מוסדות אקדמאיים. מהעברית והטכניון, לבצלאל ושנקר, יש מספר אופציות טובות במיוחד. אבל מה אם אתם מחפשים ללמוד בפקולטה שלא מפותחת מספיק בארץ? או שהמסלול שמצאתם בתואר כזה או אחר פשוט לא מספק את הצרכים המקצועיים שלכם, לא נותן לכם את הכלים המתאימים, והתחום שבאמת מעניין אתכם נלמד בצורה נשתית מדי? רבים מעוניינים לנסוע ללמוד בארה״ב כדי להשיג תואר מכובד שיעזור להם להשתלב בתעשייה שלהם. אבל בשביל זה, יש צורך להנפיק ויזת סטודנט לארצות הברית.

ויזת סטודנט לארצות הברית

רגע, למה דווקא ויזת סטודנט בארצות הברית?

כל העולם פתוח בפניכם, אז למה דווקא ארצות הברית? הנה מספר סיבות טובות לבחור במעצמה האמריקאית.

הוצאת ויזת סטודנט לארצות הברית בקלות ובמהירות

הנושא לשמו התכנסנו– הויזה! ישראל חברה של הרבה מדינות, אבל להשיג ויזה צריך הרבה מעבר ליחסי ידידות. כדי להקל על הסיטואציה כמה שאפשר, כדאי לבחור במדינה שמראש פופולארי להשיג אליה ויזה, השגרירות שלה בארץ גדולה, יש אופציות רבות יותר לתורים והתהליך נפוץ יותר בקרב ישראלים, ועקב כך גם מוכר יותר לקהל הרחב ויש אודותיו הרבה מידע. 

מגוון המוסדות

זה ידוע, ישראל וארה״ב בקשרי ידידות עמוקים. במידה ואתם מחפשים ללמוד בארה״ב לתקופה קצרה בלבד, מגוון מוסדות בישראל מאפשרים לצאת לתכניות חילופים במגוון של מקצועות ומסלולים, בשיתוף פעולה עם ארצות הברית. עקב כך, תוכלו לשלב את הלימודים האקדמאיים שלכם מהארץ עם מסלול העשרה של סמסטר או שניים בארה״ב, לצבור נקודות זכות שיעמדו לזכותכם כשתחזרו לסיים את התואר, ועל הדרך לצבור חוויות מדהימות ולגלות תרבות חדשה. 

חשוב לוודא מראש כי המוסד אליו אנחנו מכוונים מאפשר הוצאת ויזת סטודנט לארה״ב. חשוב – לא תוכלו להתחיל את התהליך לפני שהתקבלתם למוסד כזה!

תעשיות גדולות באמת

כנאמר, בארה״ב הכל גדול יותר. גם ההמבורגרים, אבל גם התעשיות. בין אם אתם מעוניינים בקריירה בתחום התוכנה, ההנדסה, הקולנוע או הרפואה – בארה״ב ישנן הרבה יותר אופציות. התעשיות שם גדולות ומפותחות יותר, כוללות עשרות ומאות אלפי אנשים, כך שגם אפשרויות העבודה שלכם תגדלנה בצורה משמעותית. 

קשרים אוניברסליים

כיום, בעידן העבודה מהבית, ניתן להיות שכיר של כל חברה, לא משנה היכן היא ממוקמת. כסטודנטים שיעבירו סמסטר או תואר שלם במוסד אקדמאי אמריקאי, תוכלו ליצור לעצמכם קשרים שיאפשרו לכם לעבוד בחברות אמריקאיות גדולות כקטנות, גם אחרי שתחזרו לישראל. נכון, ויזת סטודנט לארה״ב בדרך כלל מכילה הגבלה לכמות השעות בה תוכלו לעבוד כל עוד אתם שוהים בה, אך אחרי שתחזרו לישראל תוכלו לעבוד כמה שתרצו ותשתמשו בקשרים שיצרתם כדי לקדם את עצמכם בקריירה. 

השפה האנגלית

לא משנה לכמה אחוזים הגעתם בדואלינגו, אתם לא יכולים להגיד בפה מלא שתוכלו להסתדר בתור אזרחים, ובד בבד בתור סטודנטים שרוכשים מקצוע, בארץ זרה שאינה דוברת אנגלית. מעבר לעובדה שהספרדית שלכם מבוססת על הטלנובלה כמעט מלאכים במקרה הטוב, ואין לכם את הזמן ללמוד שפה חדשה מאפס כשהשעון מתקתק – אין כמו להגיע למדינה בה בראש ובראשונה מדברים שפה שלא נשמעת לנו כמו ג׳יבריש מוחלט. זה יאפשר לנו להכיר חברים חדשים מהר יותר, להרגיש פחות לבד, למצוא עבודה בה דרישת השפה יחסית גבוהה ועדיין להתקבל אליה, ובכלל, להתנהל ביום יום שלנו בלי שגוגל טרנסלייט יהפוך ליד ימיננו. 

ויזת סטודנט לארצות הברית

לסיכום

אז החלטתם לנסוע ללמוד בארצות הברית. איזה מרגש! לפני שתארזו מזוודה, תצטרכו לעבור הליך בירוקרטי קריטי מול השגרירות האמריקאית, בסופו תקבלו ויזת סטודנט לארצות הברית. אחרי שתתקבלו למוסד הנחשק, תקבעו תור לראיון בשגרירות, ואולי תצליחו לקבל ויזה שתאפשר לכם ללמוד במוסד אקדמי אמריקאי, להתקדם באפיק הקריירה שלכם, ליצור קשרים חשובים ולצבור חוויות מדהימות. חשוב להגיע מוכנים ומתוקתקים לראיון בשגרירות עם כל הטפסים הנדרשים, שכן חוקי ההגירה של ארה״ב מוקפדים מאוד ולא יאפשרו שום פשלות מצדכם. בהצלחה!

ויזת סטודנט לארצות הברית

שאלות נפוצות 

איגדנו עבורכם את השאלות הכי נפוצות בקרב מועמדי ויזת סטודנט בארצות הברית. חסכתם חיפושים בגוגל! איזה כיף לכם. הנה התשובות:

כדי להנפיק ויזת סטודנט לארצות הברית, יש לקבוע תור לראיון בשגרירות כדי שתוכלו להיכנס לתהליך מול השגרירות האמריקאית. ישנה אופציה לקבוע תור בת״א או בירושלים. איך עושים זאת? נכנסים לאתר של שגרירות ארה"ב, מתבאסים טיפה מכמה רחוקים התורים, מבינים שאין מה לעשות ומזל שנזכרתם מוקדם מספיק, קובעים תור וקוראים בעיון את כל ההנחיות לקראת הפגישה. אבללל אם אתם מחפשים לקבוע תור מהיר תמיד תוכלו לפנות אלינו >>
כאמור, תוכלו להגיש בקשה לקבלת ויזת סטודנט לארה״ב רק אחרי שכבר התקבלתם למוסד אקדמאי אמריקאי. איזה מסמכים תביאו אתכם?אחרי שהתקבלתם ללימודים (מזל טוב!), תקבלו טופס בשם I-20, שהוא טופס המאשר שהתקבלתם ואתם יכולים להוציא ויזה  תצטרכו למלא דרך האתר של שגרירות ארה״ב את טופס F-1, שהוא טופס הבקשה להוצאת ויזה לארה"ב.  תלושי שכר ותעודות מהשירות הצבאי
נכון לזמן כתיבת שורות אלה, עלות אגרת SEVIS (שם האגרה עבור ויזת סטודנט) הינה 200$. תשלום אגרת הויזה עצמה יהיה 160$ נוספים.
ככל הנראה שהראיון יעסוק בתשובות שמילאתם בטופס F-1, לצד שאלות לגבי הסיבה שבעטיה החלטתם ללמוד בארה״ב. תצטרכו להוכיח שתוכלו לממן את עצמכם בזמן הלימודים, אם בעזרת ההורים, או חסכונות שצברתם, מלגות לימוד וכולי, כי תנאי התעסוקה שיאופשרו לכם כשתקבלו את ויזת הסטודנט הם מצומצמים מאוד – ולא יאפשרו לכם לקבל משכורת שתספיק כדי לממן את מחייתכם תוך כדי הלימודים. כדאי להבהיר למראיין כי אין לכם שום כוונה להשתקע בארה"ב אחרי הלימודים, אחרת רשות ההגירה תחשוד שכן, לא תראה את זה בעין יפה, ותפסול את הבקשה שלכם להנפקת ויזת סטודנט לארצות הברית.
האם יש הגבלה כלשהי על זמני הגשת הבקשה לויזה עצמה? ובכן, כן. כאמור, שירותי ההגירה האמריקאים קפדניים מאוד, מחמירים ביותר כשזה מגיע להגירה לא חוקית, ועל כן מאפשרים להיכנס לארה״ב רק בטווח מאוד מצומצם של ימים לפני תחילת הלימודים שלכם. על כן, בהנחה שזו הפעם הראשונה שאתם מגישים בקשה להנפקת ויזת סטודנט לארה״ב, תצטרכו להגיש את הבקשה 120 יום לפני תחילת הלימודים, ולארה״ב תוכלו להיכנס לכל המוקדם 30 יום לפי תאריך ההתחלה של הלימודים.בהנחה ואתם ממשיכים את הלימודים שלכם וצריכים להאריך את תוקף הויזה, תוכלו להיכנס ולצאת מארה״ב מתי תרצו, כל עוד סטטוס הסטודנט שלכם עדיין תקף. משהו קרה, והייתם צריכים להפסיק את הלימודים שלכם בארה״ב לתקופה העולה על 5 חודשים? תצטרכו להתחיל את ההליך מחדש ולהנפיק ויזת סטודנט לארצות הברית מההתחלה. 

תוכן העניינים

לשיחת ייעוץ ללא עלות
דילוג לתוכן