/
גרין קארד ואיך להגריל אותו

גרין קארד ואיך להגריל אותו

ארצות הברית – ים, מדבר, שלג, יערות, הכל מהכל – מדינה שיש בה משהו בשביל כל אחד ואחת. זהו יעד מגורים מהחמים בקרב ישראלים, ולא כל כך קשה להבין למה. כבר מתקופות עבר, רבים בחרו לנסות ולעלות על רכבת "החלום האמריקאי", משימה שדורשת הגרלת גרין קארד לאלו שלא בורכו באזרחות קבע בצורה כזו או אחרת.

גרין קארד – מה זה בעצם

"גרין קארד", או כרטיס אזרח קבע, הוא היתר מגורים קבוע בארצות הברית לתושבים שאינם אזרחי המדינה. כשמדברים על ירידה מהארץ וקבלת ויזה זרה, הגרין קארד הוא אחד האישורים המבוקשים בקרב מהגרים פוטנציאלים. הוא מונפק על ידי מחלקת המדינה של ארצות הברית במגוון דרכים – הנפוצה מביניהן היא "הגרלת גרין קארד", שמתרחשת פעם בשנה.

למה להוציא גרין קארד

ארצות הברית היא מדינת החלום האמריקאי. מימי מלחמת העולם השנייה ועד היום בוחרים רבים להגר אליה במטרה לנסות ולהפוך לסיפור הצלחה קלאסי. האפשרויות האינסופיות שהיא מציעה הרוויחו לה את השם "מדינת ההזדמנויות". היא כל כך גדולה, בתכלס, שהיא מחולקת לחמישים מדינות שונות בתוכה! יש בה הכל מהכל, וקצת בשביל כל אחד ואחת. הבחירה לבסס שם חיים כבר מזמן נהייתה חלק מהשגרה שלנו. צעירים שמחפשים להצליח, משפחות שמחפשות שינוי נוף, נוודים שרוצים לחוות אודיסאה, כולם בסוף מגיעים לאותו המקום. בשביל להתחיל את המסע הזה, בוחרים רבים לנסות את מזלם בהגרלת גרין קארד.

גרין קארד

מי זכאי לו

כל שנה, אלפי אזרחי חוץ מדינת ארצות הברית בוחרים לעשות את ההחלטה להגר אליה. אלו שמקבלים את ההחלטה הזו יעברו תהליך בירוקרטי שבסופו יקבלו את היתר המגורים הקבוע. הדרך הנפוצה ביותר לקבלת ויזה קבועה היא הגרלת גרין קארד. לפני תחילת התהליך, רצוי לוודא זכאות אל מול הקריטריונים שנקבעו לפי מחלקת המדינה של ארצות הברית. בשביל לקבל היתר מגורים קבוע ניתן ללכת באחת מארבע דרכים:

ביסוס משפחתי

ברי המזל מאיתנו שבורכו במשפחה אמריקאית זכאים לויזה. במידה ויש לכם קרובי משפחה מדרגה ראשונה, ייתכן ופתוחה בפניכם האופציה לקבלת גרין קארד. מחלקת המדינה של ארצות הברית תמיד תעודד ותאפשר איחוד של בני משפחה. האפשרות תינתן לבני ובנות זוג, לילדים, להורים, לסבים וסבתות ולעיתים אפילו לאחים של אזרחי מדינת ארצות הברית.

ויזת עבודה

גרין קארד על בסיס עבודה הוא האפשרות הטובה ביותר לאלו שמחפשים לבסס את התעסוקה שלהם במדינת ארצות הברית. לויזה הזו יש חמש קטגוריות: ויזה לעובדים מועדפים, ויזה לאנשי מקצוע לתואר מתקדם, ויזה לעובדים בעלי כישורים וללא, ויזה למהגרים מיוחדים וויזה למשקיעים.

ויזה לפליטים או למחפשי מפלט

דרך נוספת לקבלת ויזה היא בקשה על בסיס סטטוס פליט או מחפשי מפלט. האופציה הזו פתוחה לאלו שחוו מצב מסכן חיים במדינת המקור שלהם. זרים שקיבלו מפלט בארצות הברית יכולים לבקש גרין קארד אחרי שנה של מחיה במדינה. תושבים שגרים בארצות הברית כבר תקופה ארוכה יכולים לעקוף את תהליך קבלת הגרין קארד אם יוכלו להוכיח שהגירוש ממדינת המקור שלהם יפגע בתושב קבע או אזרח.

גרין קארד

הגרלת גרין קארד

זאת הדרך הנפוצה ביותר לקבלת גרין קארד לאזרחי ישראל שלא ממלאים את אחת משלושת הקטגוריה האחרות. פעם בשנה, מחלקת המדינה של ארצות הברית נותנת כ55,000 "כרטיסים" לקבלת היתר מגורים קבוע עבור אזרחים זרים דרך הגרלת גרין קארד. הסיכוי לזכות בהגרלה נע בין 1:25 ל1:75 – סיכוי לא רע בכלל להתחשב בדרישה לויזות.

קהילות ישראליות בארה"ב

הערכת מספר המהגרים מישראל לארצות הברית עומד היום על בין 200,000 ועד מעלה למיליון איש, תלוי את מי אתם שואלים. הקהילות הגדולות ביותר מבוססות בניו יורק, בבוסטון, במיאמי, בלוס אנג'לס ובסן פרנסיסקו. לכל אחת מהקהילות האלו יש את המשיכה שלהן – המסחר בניו יורק, החברה בבוסטון, תרבות הימים במיאמי וההייטק בסן פרנסיסקו. קיימות גם קהילות קטנות יותר באיזורים שונים של המדינה – מידע עליהן ניתן למצוא בעמודי פייסבוק שונים ובחיפוש באינטרנט.

חינוך יהודי במדינה זרה

שקלתם לעבור לארצות הברית אבל אתם רוצים שהילדים שלכם יחונכו בתוך הדת היהודית? יש לכם מזל! בין אם אתם מעדיפים שישארו בתוך התרבות והמסורת היהודית, או אם אתם באים ממשפחה דתית וחשוב לכם לשים דגש, דעו לכם שמשפחות רבות לא מסתפקות בבתי הספר הציבוריים ובוחרות לשלוח את הילדים שלהם לבתי ספר יהודיים פרטיים. בבתי הספר האלו מלמדים בשפה האנגלית, אך מקפידים לשמור על חינוך יהודי קרוב לדת ולמסורת.

ביטוח בריאותי בארצות הברית

כמו שבטח כבר שמעתם או ראיתם במדיה, ביטוח הבריאות בארצות הברית שונה מבמדינת ישראל. להבדיל מפה, הביטוח בארה"ב הוא פרטי ולא ציבורי. זאת אומרת שבמידה ותגיעו חלילה לבית חולים, החשבון ילך אליכם לכיס – סיפור לא זול. לפני המעבר חשוב להבין כיצד הוא פועל ולרכוש ביטוח פרטי, כדי לחסוך כאב ראש בהמשך הדרך.

גרין קארד
גרין קארד

קשיים ברילוקיישן לארצות הברית

חשוב לזכור שמדובר במעבר לארץ זרה. מדינה כמו ארה"ב מלאה בתרבויות שונות, במהגרים ממקומות שונים ובדרכי חיים שונות. מומלץ לחפש קהילות יהודיות, או אפילו קהילות של מהגרים ישראליים, ולהתחיל את תהליך המעבר במקום בטוח ומוכר, בסביבת אנשים שמכירים את התרבות ממנה באנו. קושי נוסף במעבר הוא שמירה על קשרים. בין אם מדובר בקשרים אישיים, משפחתיים או עסקיים, ברגע שתעברו למדינה זרה הם אוטומטית יידעכו. חשוב לזכור לשמור על קשר עם האנשים שסבבו אתכם, בכל צורה, לפני ירידתכם מהארץ.

שאלות נפוצות

אם הגעתם לשלב הזה במאמר ייתכן שאתם כבר שוקלים את המעבר והוצאת ויזה לארה"ב ברצינות. אולי כבר חשבתם על דרך הפעולה שלכם הלאה – הגרלת גרין קארד, רכישת ביטוח פרטי, אולי אפילו התחלתם לחשוב לאיזו מדינה בתוך ארה"ב בא לכם לעבור. השתדלנו לענות לכם על חמש שאלות נפוצות לפני שתפנו לשגרירות ארצות הברית כדי להתחיל את התהליך.

כן, ניתן להגיש בקשה לשגרירות האמריקאית גם ללא אזרחות ישראלית.
כן, בעלי היתר מגורים קבוע בארצות הברית יכולים בכל שלב להגיש טופס I-407 באמצעות דואר USCIS ארה"ב בצירוף גרין קארד ולוותר על ההיתר שלהם.
דבר ראשון מדווחים לשגרירות האמריקאית על אובדן הויזה. לאחר מכן פונים למשטרה ומדווחים על האובדן ועל נסיבותיו. לבסוף עוקבים אחרי ההנחיות הרגילות להגשת בקשה לויזה בצירוף דו"ח המשטרה במהלך הראיון.
שולחים בקשה לשגרירות לתיקון. חשוב לעבור על הויזה כשמקבלים אותה, במידה והיא לא תואמת את הדרכון שלכם ועדיין לא השתמשתם בה, הטעויות יתוקנו ללא עלות.
אפשר לנסות להגיש בקשה לקבלת ויזה כמה פעמים שרוצים. עם זאת, לא כדאי להגיש בקשה נוספת לפני שקורה שינוי במצב המחייה שלכם שישפיע על החלטת השגרירות כדי לחסוך עלויות וזמן.

תוכן העניינים

לשיחת ייעוץ ללא עלות
דילוג לתוכן