הויזה היא מסמך המהווה אישור כניסה לארצות הברית. בשונה ממדינות כמו לדוגמא אירופה כדי להיכנס לארצות הברית נזדקק ליותר מדרכון. את הויזה מוציאים דרך שגרירות ארצות הברית בישראל או דרך חברות שעושות את התהליך בשבילכם. קיימים כמה סוגים של ויזות ועל כל התהליך, סוגי הויזות והטריקים נפרט בהמשך.
אז באמת כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארצות הברית?
התשובה הפשוטה היא שהפקת ויזה יכולה לקחת בין שלוש שבועות לכמה חודשים, בהתאם לתורים הפנויים בשגרירות, לעומס על השגרירות וגם אם נעזרתם בחברה או אם עשיתם את התהליך בצורה עצמאית.
התהליך מורכב מכמה שלבים:
1. בחירת סוג הויזה: באתר הרשמי של שגרירות ארצות הברית בישראל תוכלו למצוא מדריך רשמי שמפרט על כל סוגי הויזות, לפני שתוכלו להגיש בקשה לויזה תצטרכו לבחור בויזה המתאימה לצרכים שלכם ובהתאם לכך להתחיל את תהליך ההפקה שלה. כעקרון הויזות נחלקות לויזות מבקרים ולויזת הגירה- ויזת מבקרים היא ויזה שמתאימה לכל מי שמגיע לתקופה קצרה לארצות הברית, בין אם לעסקים או לפנאי. בתוך הקטגוריה הזאת קיימות ויזות לתקופות ולמטרות שונות, עם אישור עבודה או בלי ועוד. בקטגוריה השנייה שנקראת ויזת הגירה נוכל למצוא ויזות לשהות קבועה בארצות הברית, הויזה הקבועה מתאימה לאנשים שמחפשים להגר באופן קבוע לארצות הברית והיא קשה יותר להשגה. בנוסף לויזות הללו קיימות גם ויזות עבודה שנועדו למי שבא לארצות הברית למטרות עסקים.
2. מילוי הטופס: כל תהליך הויזה מתחיל ממילוי טופס רשמי שניתן להשיג באתר שגרירות ארצות הברית. בטופס תצטרכו למלא פרטים יבשים על עצמכם, לפרט על סיבת הבקשה של הויזה ועוד. חשוב מאוד לדייק במילוי הטופס כי כל טעות יכולה להיות משמעותית בשלבי אישור הבקשה והטעויות עלולות לגרום לכם להתחיל את התהליך מחדש. הפרטים הנדרשים בטופס תלויים בין היתר גם בסוג הויזה אבל בקווים כלליים מדובר בפרטים יבשים שצריך לאמת, ופרטים נוספים על מטרת הביקור. טופס הבקשה נקרא טופס DS-160 והוא טופס מקוון באנגלית. לאחר שתמלאו את הטופס יהיה עליכם להדפיס אותו ולשמור אותו לראיון בשגרירות.
3. קביעת תור: לאחר שמילאתם את הבקשה יהיה עליכם לשלם אגרה בדואר ישראל ולקבוע תור לשגרירות בירושלים או בתל אביב בהתאם למקום מגוריכם. התורים תלויים בפניות השגרירות והם החלק שישפיע כמה זמן יקח לכם להשיג את הויזה- ככל שתקבעו תור יותר קרוב למועד בקשת הקבלה כך תשיגו את הויזה שלכם יותר מהר.
4. הראיון: כשתגיעו לשגרירות בתאריך שקבעתם בו את התור תוכלו סוף סוף להתקדם עם השגת הויזה. לראיון תצטרכו להגיע עם דרכון בתוקף, עם טופס הבקשה המקוון מודפס ועם תמונת פספורט עדכנית שעומדת בסטנדרט המצוין באתר. אחרי הראיון הבקשה תבחן ולאחר כמה זמן תקבלו את התשובה לגבי הויזה- אם הויזה אושרה תקבלו אותה דרך דואר ישראל. כל התהליך עד לקבלת הויזה יקח כמה שבועות.
האם קיימות עוד דרכים להשיג ויזה?
תהליך קבלת הויזה משתנה בהתאם לכמה גורמים:
- הגיל שלכם- במידה ואתם בני 80 ומעלה או בני 14 ומטה קיימת בפניכם האפשרות לדלג על שלב הראיון ולבצע את התהליך מרחוק בלבד. בנוסף אם הפקתם ויזה בעבר יש מצב שלא תצטרכו לבצע ראיון נוסף. כדי לוותר על הראיון פנו לעמוד ״פטור מראיון אישי״ באתר השגרירות, כמו כן תוכלו גם לבדוק הוצאת ויזה לארה"ב לילדים.
- חברות חיצוניות- קיימות חברות פרטיות שעוזרות בתהליך השגת הויזה, החברות יכולות לחסוך לכם שלבים בתהליך של הוצאת ויזה לארה"ב ולקצר את זמני ההמתנה בתמורה לתשלום. חלק מהחברות מצליחות לייתר את שלב הראיון, חלק מקצרות בצורה משמעותית את התהליך וחלק מהן אפילו מורידות מכם לחלוטין את העבודה בכל התהליך.
- דחיפות- במקרים מסוימים תהליך הויזה יכול להתשנות בהתאם לנסיבות ההפקה- לדוגמא אם מדובר בבקשה צבאית, אם מדובר בנסיעת עסקים דחופה או בנסיבות רפואיות. הנסיבות יכולות לשנות את תנאי הפקת הויזה וגם את זמן ההמתנה.
מי לא נדרש בויזה?
לדרכונים מסוימים (בעיקר דרכונים אירופאים) קיים אישור כניסה לארצות הברית בלי הויזה. האישור הזה נובע מהסכמה בין ארצות הברית לבין מדינות מסוימות והוא בעצם הסכם של אמון בין הארצות- כיום ישראלים נדרשים בויזה אבל קיימים דיונים עם ממשלת ארצות הברית על הסכם דומה עם ישראל. הדיונים ימשכו עד שמדינת ישראל וממשלת ארצות הברית יצליחו להגיע להסכמה משותפת על תנאי הכניסה וההגירה בגבולות. במידה ויגיעו להסכמה מחזיקי הדרכון הישראלי לא יזדקקו יותר לויזה ויוכלו להיכנס לגבולות המדינה בעזרת דרכון בלבד.
האם יש סיכוי שהויזה שלי לא תאושר?
לרוב בקשות הויזה מאושרות אלא אם כן קיימת סיבה ממשית לשגרירות לחשוב שאתם מהווים סכנה על ארצות הברית. הויזה נועדה לסנן איומים אפשריים על המדינה ולכן עניין הויזה הוא בעיקר בירוקרטיה של אישורים- אם קיים חשש מצד השגרירות שאתם עלולים להוות איום על המדינה בקשת הויזה שלכם תדחה ותקבלו הסבר מפורט על סיבת הדחייה. סיבות נוספות שבגללן לא תוכלו להוציא ויזה הן עבירות קודמות בארצות הברית כמו לדוגמא קנסות לא פטורים או בעיות במכס, תיקים פליליים במשטרה או קשרים מסוימים לגורמים מאיימים או חשד סביר במניעים שלכם להיכנס למדינה. למרות האפשרות לסירוב אין לכם ממה לחשוש, רוב בקשות הויזה מאושרות עם הזמן ובלי סיבה ממשית אין סיבה שלא תוכלו להוציא ויזה לארצות הברית.
לסיכום
הויזה היא מסמך חוקי המהווה אישור כניסה ושהיה לאצרות הברית. את הויזה מפיקים דרך שגרירות ארצות הברית ומדובר בתהליך של כמה שבועות עד להשגת הויזה. בתהליך תצטרכו לספק לשגרירות פרטים אישיים דרך טופס בקשה לויזה, משם תשלמו את אגרת הויזה ותמתינו לראיון בשגרירות ארצות הברית בירושלים או בתל אביב, אחרי הראיון הבקשה שלכם תעובד ותתקבל או תדחה – במידה ותאושר תוכלו לצפות לויזה שלכם שתגיע דרך הדואר. התהליך אינו זהה לכולם וקיימות הקלות לאנשים שכבר הוציאו ויזה בעבר או לאנשים בגילאים מסוימים. כבר היום קיימים דיונים בין מדינת ישראל לבין ארצות הברית בנושא ביטול הויזה כמו לחלק מהדרכונים האירופאים, עד אז נצטרך להמשיך להוציא ויזות בדרך הידועה.